top of page

ALGEMENE INFO

Geschiedenis

Aquatix bestaat officieel sinds 2021 en is ontstaan door een fusie van 4 zwemwerkingen/clubs. Eendjes Schaarbeek, Splash Brussel, Everse zwemclub Tybaert en Eendjes NOH. Alle werkingen apart hebben meer dan 10jaar ervaring in het creëren van Nederlandstalig zwemaanbod in Brussel. 

Algemene info 

Aquatix biedt recreatieve zwem-en watersportlessen aan voor jong én oud. Aquatix staat open voor inclusie en er wordt er gewerkt aan een competitief luik. Aquatix hecht belang aan zowel het sociaal-maatschappelijke als het sportieve aspect om maximale kwaliteit aan te bieden in een Nederlandstalige context.

VISIE

Aquatix wil bijdragen aan zowel de lichamelijke als sociale ontwikkeling van kinderen en volwassenen door middel van zwem-en andere sport/extra-sportieve activiteiten. Door middel van deze lessen werken wij aan het zelfvertrouwen, het verleggen van grenzen alsook het creëren van vriendschappen, fair-play en de Nederlandse taal bij onze leden.

MISSIE

Aquatix wil de leden op een speelse, recreatieve en ontspannen manier zwemtechnieken aanleren  op een pedagogisch verantwoorde manier. Aquatix hecht veel belang aan het sociaal-maatschappelijk aspect. Aquatix wordt op sporttechnisch vlak door de VZF (Vlaamse Zwemfederatie) www.zwemfed.be). Dankzij de VGC-sportdienst heeft de club sinds september 2022 een voltijdse jeugdsportcoördinator kunnen aanwerven om de clubwerking naar een hoger niveau te tillen.

Gedragscodes

bottom of page